Gibbs’ Quadski – med 72 km/t både på land og i vand

Indtil nu er Quadski det hurtigste vandfartøj, som samtidig sælges som et lovligt køretøj på gaderne. Den niende prototype fra opfinder Alan Gibbs vil nu endelig afslutte rækken af økonomiske fejlslag i Gibbs koncernen og sejre som en produktionsmodel. Det tager kun fem sekunder for Quadski at forvandle sig til et vandfartøj. Med et tryk på en knap foldes dæk og fælge op og en jetski går i gang. Både i vand og på land, når Alan Gibbs' nye køretøj op på en tophastighed af 72 km/t. Det er en motorcykel motor (1,3 liter, 4 cylindere, 175 hk) fra BMW AG som driver den næsten 600 kilo tunge kombination af Quad og jetski. Med en længde på kun 3,20 meter er det amfibieske køretøj lille og fleksibelt, hvilket gør det velegnet til både "sportsentusiaster" og til brug for "retshåndhævende myndigheder, første respondenter og andre fagfolk", ifølge Gibbs.

Quadski er Gibbs' niende forsøg

Quadski er den niende prototype udviklet af Gibbs Sports Amphibians selskab inden for amfibieske køretøjer. Mere end 200 millioner dollars og 15 års arbejde blev investeret i det vandeffektive en-personersæde køretøj, som sælges fra november på det amerikanske marked - lige i tide til grundlæggeren af dette firma i New Zealand 73-års fødselsdag. Fabrikanten har i mellemtiden registreret mere end 300 patenter til udvikling af amfibieske køretøjer. Indtil nu er det dog ikke blevet til nogen økonomisk succes. Forgængeren til Quadski, en Mazda udgave kaldet Aquada, havde ikke kunnet få tilladelse til at køre på vejene på grund af mangel på airbags. Quadski falder derimod under loven ind i gruppen "Off-road Vehicles", og det fjerner mange krav, som gælder for andre køretøjer.

En ny måde at komme frem på

Alan Gibbs beskriver det nye amfibieske køretøj som en "fuldstændig ny måde at komme rundt på." Skabt "til alle naturelskere, offroad-rejsende, jægere og fiskere", tilbyder den "en kombination af ydeevne, sikkerhed, komfort og alsidighed, som aldrig har været tilgængelig før."

Quadski skifter til vand med et tryk på en knap. © Gibbs Sports Amphibians Inc.

Markedsføring i Europa er planlagt til 2014. Quadski vil kunne fås i farverne rød, gul, blå, sølv og sort. Hvorvidt det nye køretøj kan sejre som en produktionsmodel, eller vil det gå ind i Gibbs historie som et andet dyrt legetøj for velhavende eventyrere, kan kun fremtiden vise. I sidste ende vil dette blive bestemt af Gibbs-inspirerede naturelskeres villighed til at investere den ret høje pris på €30.000 i den nye rejseoplevelse.

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter skal udfyldes
Kommentar blev sendt med succes

Se Desktop hjemmeside