Forholdet mellem dine dæk og bilforsikring - hvad du nok ikke vidste

Her er sagen om forsikring. Vi har alle en bilforsikring, betaler religiøst præmierne, men selvfølgelig vil vi ikke være i situationen, hvor vi faktisk skal gøre krav på udbetaling af vores forsikring. Forsikring er som at få ildslukker - du køber det, men beder til Gud, at du aldrig skal bruge den. Men ofte er bønnen ikke nok. En situation kan opstå (på grund af flere årsager), hvor du bliver nødt til at gøre krav på din bilforsikring. Hvordan tror du, at dit forsikringsselskab vil reagere?

Forsikringsselskaber hader udbetalinger

Ingen overraskelser der. Ingen kan lide at blive adskilt fra deres penge. Og det forekommer undertiden, at forsikringsselskaberne står øverst på listen. Glem ikke, at du har betalt dem de periodiske præmier, så hvad de betaler til dig (i det mindste en del af det) er dine egne penge. Nå, jeg tror vi er svært på dem, fordi de har det hårde arbejde for at sikre, at det er et ægte krav. Men alt sagt og gjort, så er det frygteligt svært at komme væk fra en diskussion over forsikringskrav smilende. Din agent kan påpege flere grunde til, at dit krav ikke kan udbetales. Nogle af disse grunde er direkte relateret til dine bildæk.

Hvis du ikke vidste hvordan og hvorfor dine bildæk kan påvirke din bilforsikring, er det nu på tide at finde ud af det.

Hvordan dine dæk kan påvirke din bilforsikring

Nå, der er grundlæggende 2 måder. Af nogle årsager kan dine dæk invalidere din forsikringspolice. Og der er nogle situationer, hvor på grund af dine dæk bliver din forsikringspræmie bumpet op. Lad os finde ud af hvordan.

Hvordan dæk kan ugyldiggøre din forsikring

Dybest set siger forsikringsselskabet, at dit køretøj skal være i en "vej dygtig" tilstand på tidspunktet hvor uheldet sket, for at være berettiget til at faa forsikringsdækningen. En “vej dygtig” tilstand kan betyde en række ting, og det inkluderer helt sikkert dækkene på dit køretøj. Forsikringsselskabets logik er, at hvis din bil er af en eller anden grund (selv dem der er relateret til selve bilen), er blevet hæmmet, vil de ikke respektere dit krav.

Dine bildæk kan anses for at gøre din bil 'uværdig' under de følgende betingelser.

Forkertereservedæk

Dette gælder ikke for nye biler med originalt dækmontering. Efter en periode, når du har ændret dine dæk, er det bedst at holde sig til de originale størrelses specifikationer, som fabrikanten anbefaler. For at være helt sikker, kan du endda vælge det samme dækmærke.

Bredde: Højde: Diameter:
Hastighed indeks:

Originale beslag er nøje valgt af fabrikanten for at sikre sikker kørsel. Og ved at ændre disse dæk påvirker det køretøjets håndtering, bremsevirkning og andre faktorer, hvilket gør at dækkene ikke er egnede til sikker kørsel.

Der er 3 aspekter af betydning her:

  • Størrelse

Hold den oprindelige størrelse anbefalet af producenten. Overvejer du plus-størrelsen på dine dæk? Læs fordelene og ulemperne ved overgangen her. Det til side, skiftning til plus-størrelsen af ​​dine dæk uden at informere dit forsikringsselskab kan muligvis ugyldiggøre din forsikring.

I tilfælde af en sådan ændring kan oplysningen af ​​dit forsikringsselskab via telefon (eller på skrift) gøre tricket. Det kan medføre en stigning i præmien. Men så kan du også gøre hvad der passer dig og stadig have en gyldig forsikring.

  • Hastighedsklassifikation

Hvis du passer til dæk med lavere hastighed end den originale pasform, understøtter de nye dæk ikke din normale hastighed. Dette kan resultere i uheldige hændelser. Og forsikringsselskabet kan nægte at dit krav, idet man vil påstå , at bilen ikke var vej dygtig og havde været 'modificeret'. Faktisk i nogle lande er det ulovligt at køre på dæk med lavere hastighed end de originale.

  • Last

Montering af dæk med reduceret belastningsgrad vil resultere i overbelastede / under oppustede dæk. Dette ville medføre hurtigere slid ud over øgede chancer for dæk relaterede ulykker. Og din bil vil ikke forblive veje dygtig. Klik her for en interessant historie om dette aspekt.

Ulovlige Dæk

Defekte, beskadigede dæk med synlige klumper og buler anses for ulovlige. Dækkets dybde er også afgørende. Den lovlige dybdegrænse er 1,6 mm rundt om den centrale 3/4 del af slidbanen rundt om hele dækkets omkreds.

Hvis dine dæk anses for ulovlige på grund af en af ​​disse grunde,

  • risikerer du at skulle betale en bøde og
  • vil sandsynligvis pådrage strafpoint
  • b ·du kan kan retsforfølges og risikerer at ugyldiggøre din bilforsikring.

Hvordan Dæk kan Øge din Forsikringsræmie

En indblanding i en bilulykke hæver automatisk din præmie, da du betragtes som en "usikker fører".

For det andet kan din forsikringspræmie stige afhængigt af de strafpoint, du har pådraget dig. I Det Forenede Kongerige tiltrækker køre-baserede lovovertrædelser strafpoint, der bliver knyttet til din køreplan. Straf pointene varierer afhængigt af lovovertrædelsen, der spænder fra 3 point til kørsel på under oppustede dæk til 11 point for spritkørsel. 3 point synes måske ikke meget, men hvis du ikke holder øje med dine dæk, kan de point hurtigt opbygge sig. Jo flere strafpoint du har, jo højere bliver din forsikringspræmie.For flere detaljer, klik her.

Hvad kan du gøre?

Regelmæssig kontrol af dit dæktryk er den mest enkle løsning for at maksimere bil sikkerheden. Dette reducerer risikoen for ulykker, da under-oppustede dæk er mere tilbøjelige til at forårsage punkteringer. Vær opmærksom på alderen af dækket og udskiftning af dæk, der ikke længere er i brugsvilkår, er en vigtig del af sikker kørsel.

Endelig vær opmærksom på dit dæks dybde. Selvom den lovlige grænse er 1,6 mm, anbefaler de fleste producenter at udskifte dæk med 3 mm dybde.

Denne undersøgelse viser, at på våd overflade på en slidbane dybde under 3 mm, stiger bremseafstanden dramatisk og ved 1,6 mm (lovligt minimum) er bremseafstanden steget med 44,6%.

Og her er den interessante del

Det kan føles at alle disse oplysninger handler om at sikre, at du ikke ugyldiggør din bilforsikring eller ender med at betale høje præmier. Men faktum er: Det handler om dig, dine dæk og dit liv. Jo mere opmærksomhed du giver alle disse aspekter af dit dæk, jo større ro kan du have i sindet når du kører. Som tidligere sagt (og jeg er sikker på at du er enig), har vi alle forsikringer og præmier som vi betaler religiøst, og håber hele tiden på at vi aldrig skal gøre krav på en udbetaling.

Abonnér på nyhedsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter skal udfyldes
Kommentar blev sendt med succes

Tilbage til toppen