Trillebørsreparation eller udskiftning?

Et fladt trillebørsdæk eller et dæk med langsom lækage kan være frustrerende. I stedet for at bruge en masse tid på at vurdere skaden og årsagen til problemet, vælger vi nogle gange den dyre løsning til udskiftning af dækket, udskiftning af hele dæk og hjulkonstruktion, eller simpelthen bare at kaste hjulskærmen ud. Det er ikke ualmindeligt at se kasserede trillebøre på lossepladsen der kunne have været let returneret til servicering med en mindre reparation eller udskiftning. Et punkteret trillebørsdæk eller køb og installation af et nyt dæk er et nemt pengebesparende gør-det-selv projekt som alle kan foretage derhjemme.

Nødvendigt værktøj til reparation af trillebørsdæk

Alt, hvad der er nødvendigt for at fjerne og udskifte dækket fra hjulet er en stor ”flathead” skruetrækker og en håndpumpe. Du skal også bruge en skruenøgle til at fjerne hjulet og dækket samlingen fra trillebøren. Dette gøres nemt ved at løsne en eller begge af de beslag, der holder akslen til hjulet. Hvis du har et slangeløst dæk med en punktering i dækkets trækområde, så skal du bruge et plug-repair værktøj i stedet for en flat-head skruetrækker.

Trillebør reparation eller udskiftning

1. Når det flade trillebørsdæk er taget af trillebøren, kan du foretage en grundig visuel inspektion. Først skal du kontrollere hjulet for skader og dækket for tydelige kilder på lækage. Du skal også kontrollere slidstyrken på slidgummiet og mængden af ​​revner i dækket på hvis det er rådnet. Hvis dækket er svært rådnet med dybe revner i siden, eller hvis slidbanen er slidt og ikke giver tilstrækkelig trækkraft, bør du overveje at købe et udskiftningsdæk. Et trillebørsdæk kunne koste mellem 15 og 40 dollars leveret lige til din dør, sammenlignet med $ 150 eller mere for en ny trillebør. Hvis hjulet selv er i god stand, kan et nyt dæk få det til at virke som nyt.

2. Hvis kilden til lækagen ikke er let at identificere på et slangeløst dæk (som et hul eller en genstand, der sidder fast i slidbanen), skal du pumpe dækket helt op for at finde kilden til lækagen. Hvis dækket er helt fladt og ikke let kan sidde mod hjulflangen, så kan du stramme et reb rundt om dækket for at skubbe det slangeløse dæk imod hjulet og få en god forsegling. Hvis selve hjulet er stærkt bøjet, kan du få brug for et nyt hjul, men små buler i hjulflangen giver normalt ikke problemer. En tilføjelse af en slange til et slangeløst dæk og hjulmontering er et billigere alternativ til at købe et nyt hjul, selvom det er beskadiget og lækker luft mellem hjulet og selve dækket.

3. For slange typen af dæk, skal dækket helt fjernes fra fælgen. Brug flat-head skruetrækkeren til at tvinge dækket af fælgen som vist i denne video. Når en del af dækket er udover hjulkanten, vil den ene side af dækket let vride af hjulet. Drej hjulet over, og gentag det samme for den anden side af dækket. Pas på ikke at trykke røret mellem skruetrækkeren og hjulflangen. Et slangeløst dæk kan ofte repareres ved at efterlade dækket på hjulet og bruge et stik. Det er meget nemmere at reparere et hul i et slangeløst dæk, men man har brug for noget specialudstyr. Her er en video om, hvordan du tilslutter et slangeløst dæk. Når dækket er tilsluttet og stikket er trimmet, så er dækket og hjulet klar til at blive installeret tilbage på krydset.

4. Når røret er blevet fjernet, kan det pustes op og nedsænkes i en spand vand for at finde kilden til punkteringen. Boblerne kan identificere jævnspidser fra torne eller andre skader, som er svære at få øje på. Området omkring hullet skal gøres rug ved hjælp af sandpapir eller en træfil. Belæg området, der skal repareres med gummi-cement, og læg labben på. Hvis slangen ikke kan repareres, og dækket stadig er i god stand, overvej da at købe en udskiftningsslange. En trillebørslange vil koste under $ 10 - så en brøkdel af prisen for en ny trillebør eller endda et nyt dæk og hjul.

5. Når slangereparationen er fuldendt, er det tid til at sætte dækket og røret tilbage på hjulet. Først indsæt den punkterede slange i dækket, og sæt den ene side af dækket tilbage i hjulet. På dette tidspunkt skal du hvis du har et type dæk med slange, placere ventilen i hjulhullet. Når den er justeret, kan den anden halvdel af dækket hægtes på dækket.

6. Dækket eller slangen er nu klar til at blive oppustet til den psi (tryk), der foreslås på siden af ​​dækket. Udskift akslen og fastgør hele hjulet og dækmonteringen til trillebøren.

Køb af reservedæk, hvis trillebørsdækket ikke kan repareres

Hvis dit punkterede trillebørsdæk eller -slange er for beskadiget eller slidt til at kunne repareres, er Daek-Online.dk din bedste mulighed for billige trillebørsdæk. De har et stort udvalg af trillebørsdæk til lave priser. Bevæbnet med den dækstørrelse, du har brug for, kan du nemt finde dit reservedæk, med hurtig og bekvem bestilling og fragt direkte til dit hjem.

Abonnér på nyhedsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter skal udfyldes
Kommentar blev sendt med succes

Tilbage til toppen