Tips til at sælge din bil: Hvordan sælger jeg min bil?

Ønsker du at sælge din bil? Læs videre for at finde ud af, hvad der er vigtigt ved salg mellem privatpersoner.

Prisen

Er du ikke sikker på hvor meget du kan få for din bil? Søg på nettet, hvor sælgerne giver priserne for sammenlignelige køretøjer. Det giver et godt grundlag for forhandling. En anden værdiansættelsesmetode, der ofte bruges, er Schwacke listen. Dette indeks har været standard i fastlæggelsen af priserne på brugte biler siden 1957, og er især brugt af forhandlere og værksteder. Hvis din bil ikke er noget værd, kan du altid give det tilbage til producenten. Bilproducenter er forpligtet ved lov til at tage dem tilbage. Lær om skrotpladser i nærheden. Ellers er det nødvendigt at finde en køber. Her er der flere muligheder.

Direkte til forhandleren

Køber du en ny bil fra forhandleren, kan du også medbringe din "skrot" som betaling. Prisen er generelt en smule lavere end hos andre forhandlere, men alt bliver gjort i ét trin. Og selv uden bilkøb, er en brugtbilsforhandlere en god idé. Dette gælder kun for relativt velbevarede biler, der kan videresælges. Hvis din bil har en lav værdi, kan du sælge det til specialiserede eksportører. Disse tilbud som regel også en lav pris. Der er også virksomheder, hvor du kan få et tilbud. Bemærk nøjagtigheden af registrering former. For eksempel, hvis din bil er betydeligt ældre end "Blev bygget i 2001 eller tidligere", og den faktiske pristilbud vil være signifikant forskellig fra den første tilbud.

Annoncering online

En af de mest pålidelige måder at finde en køber til bilen er et godt designet online reklame. Information og gode billeder fører til succes. Medtag så mange detaljer som muligt i annoncen. Model, årgang, kilometertal, magt, antal tidligere ejere, en liste over alle udstyr funktioner (f.eks. Soltag, xenonlys) og stat oplysninger, der vises i annoncen. Navn også standard indbygget ASB eller ESP og centrallås. Bliver bil fastholdt på værkstedet? Når der udløber den tekniske overvågning? Hvad dæk løfte? Enhver skade eller fejlfunktion bør nævnes. Bemærk venligst stavningen. Vask din bil og rengør indvendigt, før du tager billeder.

Købekontrakt

Som privat sælger, er du dækket med en usikret købekontrakt. Ud over oplysninger om køber og tekniske detaljer på bilen, skal du være opmærksom på skader, sted og tidspunkt for transmissionen og om nødvendigt, at forpligtelsen ændre eller annullere registreringen. Ansvaret for fejl er udelukket, så skal du ikke være ansvarlig for fejl i bilen. Dette er naturligvis ikke, hvis du bevidst skjule skaden. Eksempler på købekontrakter findes for eksempel i ADL eller ADAC. Rapportér salget til dit forsikringsselskab hurtigst muligt.

Forsigtighed er nødvendig

Møder du en køber uventet, skal du handle klogt. Lad dig ikke blive presset til at underskrive en kontrakt, som du ikke har læst. Hvis det er muligt, skal du bruge din egen kontrakt. Selvfølgelig kan du nægte salg, hvis køberen allerede har accepteret prisen, men ønsker ikke at svare på andre krav. Testenheder bør kun tillades i løbet af dagen og med virksomheden. Lad dem vise dig deres kørekort. Giv ikke nøglerne og ejerpapirer, indtil du har modtaget pengene. Det er din beslutning om at aflevere bilen, før du rapporterer salget. Bilen fortsætter med at blive kørt i dit navn, du betaler forsikring, skatter og bøder op ejerskab af køretøjet indtil dette overføres. Hvis køberen ikke gør dette som aftalt, skal han betale alle omkostninger. Vær sikker på at informere køberen, så de kan modtage en kortsigtet registrering. Alternativt kan I sammen køre til registreringskontoret og omregistrere bilen.

Abonnér på nyhedsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter skal udfyldes
Kommentar blev sendt med succes

Tilbage til toppen