Valgte Filtre

Vinterdæk til bil

Filtrer efter:

Åbne filtre

Index

Pris

til
kr.

Brandmærke


Vis alt

EU-mærkning

til

Sælger


Vis alt

Yderligere Muligheder

Gennemsnitlig testanmeldelse

til

Pris kategori


Er billige vinterdæk umulige at finde?

Det at finde billige vinterdæk, er ikke noget problem, der er et væld af forskellige valgmuligheder, og deri ligger problemet. For der er meget stor forskel på et godt og et dårligt vinterdæk. Men hvordan finder man det bedste vinterdæk til sin bil, og hvad skal man huske når man vil købe vinterdæk?

Vigtige ting at huske i en vinterdæk test

Der er et par ting som man skal holde øje med i en vinterdæk test. Det mest vigtige for et godt vinterdæk, er at dækket har et godt dækmønster, med andre ord er profilen på dækket vigtig. Derudover, er det vigtigt at der er et godt dæktryk i vinterdækket, og at den rigtige gummiblanding er blevet brugt, alt dette har nemlig en indflydelse på bilens bremselængde.

Hvad skal jeg vide når jeg køber nye vinterdæk?

Heldigvis er det over de seneste år blevet meget nemmere, at vælge de rigtigt vinterdæk. Det er nemlig blevet vedtaget ved lov, at alle nye vinterdæk der sælges i Europa, skal have et specielt mærkat om hvordan dækket opføre sig i regnvejr, samt hvordan det påvirker brændstoføkonomien, og sidst men ikke mindst hvordan det påvirker støjniveauet af bilen.

Hvor kan man finde vinterdæk tilbud?

Der er mange der nok spørger sig selv, hvad koster vinterdæk, og især hvad koster nye vinterdæk. Det er rigtigt, at vinterdæk prisen godt kan være lidt dyr for nogle bilister, men du kan sagtens finde billige vinterdæk uden, at det behøver at gå ud over kvaliteten af dækket. Det er en god ide at tjekke de forskellige online dæk butikker, da de ofte har gode tilbud.

Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk?

I modsætning til mange andre lande, har vi i Danmark ingen vinterdæk lovkrav, med andre ord er der ingen regler for vinterdæk. Når det så er sagt, så bør man absolut skifte fra sommerdæk til vinterdæk. Selvom der ingen lov er om vinterdæk, så mener mange at vinterdæk perioden starter i oktober, en tommelfingerregel som mange også følger er, at når det bliver koldere end +7 grader så er det på tide at overveje at skifte til vinterdæk. Det er ingen hemmelighed, at gode vinterdæk giver bilen et bedre greb end sommerdæk, dette er fordi vinterdæk er lavet af en anden type gummi end det sommerdæk er lavet af. Dette betyder dog også, at de ikke bremser nær så godt om sommeren, derfor er det ikke en god ide at bruge vinterdæk om sommeren.

Er det bedst at købe vinterdæk med fælge?

Der er mange som mener, at du sagtens kan bruge den samme fælg hele året rundt, og det er i princippet også rigtigt. Hvis du har letmetal fælge på din bil, kan du køre med de samme dæk hele året rundt. Men de fleste bileksperter foreslår, at du bruger stålfælge med vinterdæk. Der er dog nogle vinterdæk med alufælge som er godkendt til kørsel om vinteren, men det er vigtigt at du bruger gode vinterdæk i dette tilfælde. Ved at købe fælge til dine vinterdæk, så slipper du også for at skulle skifte fælg hver gang du skal have skiftet fra sommer til vinterdæk. Man kan ofte være heldig at finde gode vinterdæk med fælge på tilbud, hvis man søger lidt på nettet.

Sammenligne op til 4 produkter:

af 5130
se flere 20
af 5130
Er en betalt reklame
Tilbage til toppen