Valgte Filtre

Olie og Smøremidler

Filtrer efter:

Åbne filtre

Pris

til
kr.

Brandmærke


Sælger


Rumfang (l)

til

Det skal man vide om olie til bilen

Der er nogle ting som det er vigtigt, at man husker på når man skal vedligeholde sin bil. Det er ikke kun vigtigt, at man sørger for at bilen kommer til syn og service, men det er også vigtigt, at man sørger for at holde motoren i live. Dette sker blandt andet ved, at man køber det rigtige smøremiddel til ens motor. Hver bilproducent har én type af olie som de foreslår, at man skal købe til den bil man har.

Hvor tit skal man skifte olie på bilen?

Der er lidt uenigheder omkring hvor ofte man skal tjekke oliestanden i motoren, men de fleste anbefaler, at man faktisk gør det for hver 1.000 kørte kilometer, på den måde er man sikker på, at motorolieniveauet aldrig falder til under det kritiske punkt. Hvis bilen mangler olie så anbefales det, at man bruger en olie som har den samme kvalitet som den olie der allerede er i motoren. Man må godt blande olie fra forskellige leverandører, man skal bare sørge for, at begge olier er af samme kvalitet. De fleste eksperter anbefaler, at man skifter olie mindst en gang om året eller som tommelfingerregel efter, at bilen har kørt ca. 15.000 kilometer.

Mineralsk eller syntetisk smøremiddel?

For det meste kørte ældre biler på mineralsk olie, da dette var den eneste form for olie som man kunne få den gang. Men i dag køre selv disse biler for det meste på semisyntetisk olie, mens nyere biler kører på fuldsyntetisk olie. Derfor har de fleste ejere af biler i dag, et valg mellem to typer af olie.

Som man næsten kan gætte fra navnet, så er syntetisk olie en form for olie der bliver fremstillet ved brug af en kemisk proces, den flyder ofte bedre end mineralsk olie og bliver derfor brugt i nyere motorer.

Mineralsk olie eller mineralbaseret motorolie, er en form for olie som er fremstillet af råolie i et raffinaderi. Olien bliver renset for småpartikler og går igennem en separationsproces der betyder, at den mineralske motorolie er mere flygtig end syntetisk olie. Man skal også huske på, at mineralsk olie skal skiftes oftere end syntetisk olie, dette er fordi den hurtigere bliver forurenet af småpartikler.

Find motorolie tilbud

Man tror måske at det ikke er muligt at finde motorolie til god pris, men man kan faktisk godt være heldig at finde gode motorolie tilbud.

Sammenligne op til 4 produkter:

af 40
se flere 20
af 40
Er en betalt reklame
Tilbage til toppen