Valgte Filtre

10W-40 Olie og Smøremidler

Filtrer efter:

Åbne filtre

Pris

kr.
til
kr.

Brandmærke

Sælger

Rumfang (l)

til

Det skal du vide om 10w40 motorolie

Når man skal vælge ny motorolie til bilen, så vil man hurtigt opdage, at der er en forvirrende masse forskellige olier. Begreber som kvalitet, viskositet og SAE klassificering kan være meget forvirrende, men der er faktisk en meget nem måde at finde ud af, hvilken olie som man skal bruge til sin motor. 10w40 motorolie er en af de motorolier, som bliver foreslået til bilister som befinder sig i områder, hvor der kan være varmt om sommeren og koldt om vinteren.

Effekt af temperatur på smøremidler

Som de fleste andre væsker, så vil man også med motorolie opleve, at den er mindre viskøs om sommeren under varme temperature og mere viskøs om vinteren. Hvis dette lyder som volapyk, så betyder det basalt set, at motorolie er tyktflydende om vinteren og mere flydende om sommeren.

Hvad er multigrade olie?

Hvis din olie indeholder bokstavet W i navnet betyder det, at det er en multigrade olie. Det betyder at olien har en lav viskositet samt, at den er tilsat nogle forskellige polymertilsætningsstoffer. Disse tilsætningsstoffer har ikke den store effekt om vinteren, men betyder at olien om sommeren bliver mindre flydende.

Disse olier har for det meste 2 tal i navnet, et på hver side af "w". Det tal som man finder før "w", angiver oliens klasse ved 0 grader celsius, mens tallet efter "w" angiver oliens klasse ved 100 grader celsius. Så hvis man har en olie med 10w40 betyder det, at den kan bruges både i kolde temperature og, at man kan bruge den i varme områder også. Den er faktisk bedre at bruge om sommeren end om vinteren, hvis man gerne ville have en olie som kan bruges mere om vinteren, så skal man købe en der hedder 0w.. eller 5w.. disse olier er mere tilpasset til koldere vejr.

Sammenligne op til 4 produkter:

af 8
af 8
Er en betalt reklame
Tilbage til toppen