Valgte Filtre

5W-30 Olie og Smøremidler

Filtrer efter:

Åbne filtre

Pris

kr.
til
kr.

Brandmærke

Sælger

Rumfang (l)

til

Det skal du vide om 5w30 motorolie

Når man skal købe ny motorolie så er det vigtigt, at man ser på viskositeten af olien. Man kunne måske være fristet til at tro, at dette har noget med kvaliteten at gøre, men viskositet er om hvor flydende olien er ved forskellige temperaturer. Eftersom biler i dag kører længere mellem hvert olieskift, så er det vigtigt at man sørger for, at købe en motorolie der er af en ordentlig kvalitet.

Hvad betyder 5w30?

Man kunne være tilbøjelig til at tro, at 5w30 bare var et opfundet navn, men når man så ser at der er 0w30, 5w30 og 5w40 og mange andre forskellige olier med den samme type navn, så kan man se at der er en grund til, at de har det navn de har. 5 betyder at olien kan bruges i ned til -30 grader, mens w betyder det kan bruges om vinteren, og 30 betyder at olien forbliver den samme tykkelse i op til 30 grader. Med andre ord er denne olie bedre til at bruge om vinteren end den er om sommeren. Hvis man bor i et område hvor det bliver varmt om sommeren, så skal man overveje at skifte til 5w40 som kan bruges i op til 40 graders varme.

Kravene til 5w30 olie stiger

Siden 1990´erne er kravene for motorolie steget i takt med, at bilmotorer er blevet mere moderne. Fordi trykket der opbygges samt varmen der opbygges i nyere biler bliver højere, så skal man i dag have en motorolie der kan mere end bare smøre de forskellige dele i motoren. Olien i dag skal også kunne afkøle motoren og rengøre den for små smudspartikler som samler sig i olien over tid. I dag skal olier være SAE mærket, man kunne tro det sagde noget om kvaliteten af olien, men det har faktisk noget med viskositeten af olien at gøre.

Sammenligne op til 4 produkter:

af 10
af 10
Er en betalt reklame
Tilbage til toppen