Valgte Filtre

5W-40 Olie og Smøremidler

Filtrer efter:

Åbne filtre

Pris

til
kr.

Brandmærke


Vis alt

Sælger


Vis alt

Rumfang (l)

til

Det skal du vide om 5w40 olie

Når man står og skal skifte olie på sin personbil, så er der en masse forskellige ting, som man skal huske at tage højde for. Det er også vigtigt, at man overvejer i hvilke temperaturer man bruger bilen mest. Hvis man ofte befinder sig i koldere klimaer så er det vigtigt, at den olie man bruger har en lav viskositet, det er her 5w40 olier kommer ind i billedet. Motoroliens viskositet bliver målt i såkaldte SAE-klasser, som er SAE = Society of Automotive Engineers. Hvilket er en sammenslutning af amerikanske bilfabrikker.

Fordelene ved 5w40 olie

Der er mange fordele ved at bruge 5w40 motorolie, for det første har denne type motorolie en meget lav viskositet, for det andet betyder w, som kommer fra det engelske ord winter, at olien forbliver mere flydende ved lave temperaturer. Dette er med til at sørge for, at motorolien hurtigt bliver fordelt rundt i motoren, og dermed mindsker man den slitage som motoren ellers ville have været udsat for. Dette er med til at spare på brændstoffet, hvilket gør motoren mere miljøvenlig. Ved højere temperaturer, behøver man ikke at være bange for at olien så bliver alt for tynd, for en 5w40 motorolie forbliver tyk ved varmere temperaturer.

Hvilket mærke af 5w40 motorolie skal du vælge?

Der er mange forskellige former for 5w40 olie, blandt andet fremstiller både Eurol, Shell, Castrol og Petronas 5w40 olier. Derfor er det vigtigt at man ser efter i bilens instruktionsbog, for at se hvilket mærke som producenten anbefaler. For det andet er det vigtigt, at man husker at man ikke bare altid kan blande olier, så hvis man tidligere har brugt en olie fra et firma, så er det smarteste valg, at vælge olie fra det samme firma næste gang.

Sammenligne op til 4 produkter:

af 19
af 19
Er en betalt reklame
Tilbage til toppen