Sådan sikre du børnene i en bilulykke

Alle forældre vil være enige om, at børn er det vigtigste i livet. At være forældre er imidlertid meget kompliceret og kræver nogle gang, at man lærer kunsten om at kompromittere. Der er absolut en ting som du ikke ønsker at gå på kompromis med, og det er dit barns sikkerhed. Statistikker viser, at omkring to tusind mennesker dør i bilulykker hvert år i Storbritannien, herunder 800 børn i alderen 13 år og yngre. Ingen er 100% beskyttet mod en bilulykke. Uanset hvor godt du kører, er der andre bilister på vejen, der kan være mindre forsigtige. Det er derfor du skal passe på dit barn ved, at give maksimal beskyttelse mens de er i bilen. Bilsikkerhed begynder med bevidstheden om, at forældre der transporterer børn i bilen, kræver særlig opmærksomhed. Denne beskyttelse begynder med meget små trin, herunder:

  • Børn der er yngre end 12 skal sidde på bagsædet;
  • Brug seler der er svarende til barnets alder og størrelse;
  • Følg både bilens instruktionsbog og håndteringsvejledning til barnets autostol;
  • Køb et køretøj med høj crash test rating;
  • Efterlad ikke børn alene i bilen.

Aldersbegr ænsninger

Moderne biler er udstyret med de bedste sikkerhedssystemer og airbags der beskytter voksne i tilfælde af bilulykker. Sikkerhedsbeskyttelse og airbags er dog farlige for børn, og i nogle tilfælde kan det endda være dødeligt. Derfor er det lovbestemt i mange lande, at børn under 12 år skal sidde på bagsædet i en autostol.

Brug de rigtige seler til b ørnene

Du er enig i at det er sikrere, at køre når børn sidder på bagsædet i en autostol, som svarer til barnets alder og størrelse. Når børn bliver gamle nok, begynder de at bruge sikkerhedsseler til voksne. Heldigvis tilbyder markedet også en bred vifte af autostole til børn med hensyn til pris, stil og funktioner. For eksempel kan du vende nogle af modellerne fra at vende baglæns til, at vende forlæns når barnet bliver ældre.

  • Bagudvendte autostole . Denne type autostol eller sæde er designet til babyer og små børn op til 2 år. Disse autostole må ikke bruges på forsædet. Det anbefales at spænde børn fast i et bagudvendt sæde så længe som muligt for, at sikre maksimal beskyttelse. Når børn bliver for store til sædets højde eller vægtgrænse. Detaljerede instruktioner med billeder er normalt angivet i instruktionsbogen, der kommer sammen med sædet. Du kan også tjekke sædets etiket – som også kan indeholde info.

Vær opmærksom på sæder til spædbørn, som normalt er fastgjort til en bund som er fastgjort til køretøjet. Det er vigtigt at sikre, at sædet og bunden er forbundet rigtigt for, at eliminere risikoen for skader på barnet.

  • Fremadvendt autostol . Bagudvendte autostole kan udskiftes med et fremadvendt sæde, når barnet bliver 2 år. Ideelt set kan den bruges indtil de er 7 år gamle. Disse typer af sæder bruges med specielle sædeseler og kan klare børn op til 20 kilo. Vær opmærksom på, at autostolene kan have forskellige vægtgrænser med maksimal vægt på op til 40 kilo. For at spænde barnet fast skal du køre selen gennem hullerne over barnets skuldre. For korrekt fiksering og beskyttelse skal du sørge for, at selen sidder tæt og brystspændet er placeret ved bryst- eller armhule.
  • Selepude . Hvis et barn er for stort til en autostol, sættes han eller hun på en såkaldt selepude. Selepuden giver god beskyttelse, indtil barnet når vægt- og højdeparametrene for at bruge en børnesikkerhedssele. Skulderbæltet i selepuden skal placeres på tværs af brystet og ud over skulderen nær barnets hals. Barnet skal sidde lige og have knæene på kanten af sædet.
  • Sikk erhedssele . Sikkerhedsseler kan bruges, når barnet når en bestemt højde. Hvis dit barn kan holde ryggen mod sædet i køretøjet og have fødderne på gulvet, kan du begynde at bruge sikkerhedsseler uden tøven. Det betyder dog ikke, at barnet er gammelt nok og ikke har brug for hjælp fra voksne. Sikkerhedsselen skal anvendes korrekt for at sikre beskyttelse. Den bør ikke placeres bag barnets ryg eller under armen. Bæltet skal placeres over brystet og ud over skulderen nær barnets hals.

ISOFIX

For at sikre den ultimative sikkerhed for børn, forpligter regeringen fabrikanter af køretøjer til, at installere ISOFIX systemer hvor til autostole kan fastsættes. Systemet hjælper med fastsættelse af barnestole til køretøjets sæde. For at finde ud af om dit køretøj har ISOFIX-systemet, skal du kontrollere bilens instruktionsbog. Det er også muligt at bruge sikkerhedsselen til, at fastsætte børnesædet. ISOFIX bruges normalt med fremadrettede autostole. ISOFIX på autostolen skal fastgøres til et ISOFIX system i køretøjet. Dog er mange køretøjer ikke udstyret med ISOFIX-systemet i midtersædet. Hvis dette er tilfældet, kan du bruge sikkerhedsselen, hvis du bruger fremadvendte autostole til dit barn.

Husk at sikkerhedssæder og autostole reducerer skaden, og beskytter kun barnet når det bruges korrekt. Når du har købt en af disse autostole skal du læse instruktionsbogen for, at være sikker på, at du forstår hvordan du bruger den.

K øretøj som kan modstå biluheld

Hvis du tror, at barnesæder og sikkerhedssele vil være nok til at sikre dine børn, tager du fejl. De tilbyder helt sikkert beskyttelse af dit barn i tilfælde af en ulykke, men køretøjets størrelse og vægt spiller også en vigtig rolle. Overvej at købe et køretøj, der har en høj crash test vurdering. Sådanne køretøjer er normalt større og tungere, fordi de er fremstillet af tungere metaller. Det sikrer yderligere beskyttelse hvis der sker et sammenstød.

Abonnér på nyhedsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter skal udfyldes
Kommentar blev sendt med succes

Tilbage til toppen