Den hurtigste bil i verden: På nuværende tidspunkt er disse de hurtigste biler i verden

For ikke så længe siden, var tophastigheden for den hurtigste bil i verden omkring 300 km/t. Farten for gruppen af biler, der kendes som street-legal biler, er dog omkring 400 km/t. Med Toroleo kan du udforske hvilke af de hurtigste biler, der kører på vejene i dag.

Den første og seneste rekordindehaver

Den hurtigste bil i verden med 63 km/t: Den elektriske bil "Jeantaud Duc" fik denne titel i december 1898. I nærheden af Paris satte racerkøreren Gaston de Chasseloup-Laubat den første dokumenterede hastighedsrekord med denne bil. Den 29. april 1899 nåede hans kollega Camille Jenatzy op på en fart af over 100 km/t med sin elektriske bil "La Jamais Contente" for første gang nogensinde. Da der ikke var mange konkurrenter dengang, var det ikke svært at beslutte hvilken bil, der var den hurtigste i verden. I dag er det lige modsat og det er nødvendigt at adskille biler i forskellige grupper i henhold til trafikregler og karosserier. Den overordnede rekord på land er i løbet af de sidste 100 år steget til en bemærkelsesværdig 1165 km/t. Thrust Supersonic Car (Thrust SSC) har siden 15. oktober 1997 været den hurtigste bil i verden. Med en hastighed på 1228 km/t, var den jetdrevne raketbil den første der brød igennem lydmuren i Nevada den 15. oktober 1997. Der er dog kun en meget lille chance for at man møder denne bil på vejen.

Bugatti Veyron har 2 rekorder på vejen

Bugatti Veyron har haft hastighedsrekorden for gruppen af biler, der kaldes street-legal biler, siden juni 2010. På testbanen for Volkswagen AG nåede den 16,4 Super Sports Edition op på en topfart af 434 km/t. Det gør den 1200 hk sportsvogn til den hurtigste bil i verden inden for den gruppe af biler, der må køre på vejene. For at spare på dækkene er standard modellen Veyron dog begrænset til at køre 415 km/t når den forlader fabrikken. Roadster udgaven, Bugatti Veyron 16,4 Grand Sports Vitesse, har også en verdensrekord. Dens tophastighed er 408,84 km/t og den har haft rekorden siden 11. april 2013.

Ikke den første mere: SSC og Dauer

Med den nye hastighedsrekord overtog Veyron Supersport rekorden fra SSC Ultimate Aero TT (1199 hk, 412 km/t hastighedsrekord) og Dauer 962 LM (730 hk, 405 km/t hastighedsrekord).

962 LM var den hurtigste sportsbil i verden indtil april 2005. © mvlamborghini via Youtube.com

Producenten Shelby Supercars (SSC) kan måske skubbe Veyron af tronen igen i år. De fem udgaver af Aero XT special edition siges at ville kunne nå en tophastighed på 439 km/t (273 mph) takket være deres 1300 hk.

400 klubben

Ikke kun Bugatti, SSC og Dauer, men også flere andre producenter kan allerede tilbyde biler, der kan nå hastigheder på over 400 km/t.

9ff GT9-R: Designet som den "hurtigste bil i verden"

Med 9ff GT9-R baseret på Porsche 997 GT3, producerede Dortmund tuning firmaet 9ff en sportsbil, som må køre på vejene og også er den hurtigste bil i verden takket være dens 414 km/t hastighedsrekord. Før tophastigheden for den 1140 hk sportsbil kunne officielt bekræftes, kom Bugatti Veyron Super Sport på scenen.

Koenigsegg Agera R

Med den nye generation af Agera R, introducerede den svenske bilproducent Koenigsegg en meget hurtig bil til markedet sidste år. Denne sportsbil vil dog ikke kunne nå op på den teoretisk maksimale hastighed på 440 km/t. Som et resultat af trafikregler, forventes tophastigheden for denne 1140 hk sportsbil at blive 415 km/t.

Den hurtigste bil i en sprint: Hennessey Venom GT

Hennessey Venom GT, en sportsbil der må køre på vejene, kan nå op på en hastighed af 427 km/t i henhold til producenten. Officielt er tophastigheden for denne 1261 hk bil dog ikke blevet bekræftet endnu. Texas Muscle Car er stadig rekordindehaveren: I januar 2013, satte denne super sportsbil, der er baseret på en Lotus Elilse en ny verdensrekord i sprint væddeløbskørsel. Fra nul til hundrede på 13,63 sekunder - Bugatti og Co kan se imponeret på og køre bagved.

Er vi tæt på 500 km/t?

Koenigsegg One:1

Til dette års Geneva Motor Show, tidligt i 2014, fejrede Koenigsegg One dets internationale premiere. Den splinternye model fra den svenske sportsbil producent leverer imponerende 1000 kW (1341 hk) og forventes at overgå super sportsbil Agera R på grund at dens tophastighed på 440 km/t. I henhold til Koenigsegg vil der snart blive slået flere ny hastighedsrekorder i grupperne sprint og høj-hastighed. De har ikke udgivet nyheder om officielle rekordforsøg, men nogle enkelte tal er allerede kommet frem. I henhold til udtalelser kan Koenigsegg One: Nå op på en hastighed af 400 km/t på 20 sekunder.

Dagger GT

Tran Star Racing producenten har også offentliggjort noget imponerende. Dagger GT forventes at nå tophastigheder på over 500 km/t. 2000 hk skulle gøre denne super sportsbil til den hurtigste bil i verden. Denne bil vil være lavet hovedsageligt af kulstof. Den vil have vingedøre og få vejene til at sitre med dæk på en imponerende størrelse – 375/20 (baghjul) og 325/25 (forhjul). På trods af dens imponerende ydelse vil den kunne køre legalt på vejene. Den kundetilpassede Dagger GTs forventes at sælges i cirka 10 til 15 enheder om året. Det er dog tvivlsomt om en passende vej kan findes til at køre denne super sportsbil på.

Abonnér på nyhedsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter skal udfyldes
Kommentar blev sendt med succes

Tilbage til toppen