En guide til køb af dæk til din traktorplæneklipper

Udskiftning af et beskadiget eller slidt plæneklipperdæk er nemt, og det er meget lettere end at tage din klipper ind for at blive betjent hos din forhandler eller dit lokale værksted. Det første skridt er at finde det rigtige dæk. Når du handler for nye plæneklipperdæk, er der fire primære ting du bør overveje: dækstørrelse, vurdering af plæneklipperlag, typen af terræn og trækkraft, og til sidst er selvfølgelig prisen.

1. Plæneklipperens dækstørrele

Ligesom alle andre dæk har plæneklipperdæk en række af numre støbt på siden, der angiver specifikke egenskaber om dækket. Der er to forskellige størrelsessystemer: to-tal systemet og tre-tal systemet.

  • To-tal s dækstørrelse systemet

Græsplæneklipperdæk til en traktor dæk bruger et to-tal systems som f.eks. 4,80-8. Det betyder, at dækkets bredde er ca. 4,8 tommer og fælgen er 8 tommer i diameter. Det er de eneste to tal, du har brug for at være opmærksomhed på for at finde den rigtige størrelse til dit reservedæk.

  • Tre-tals dækstørrelse systemet

Tre-nummeret plæneklipperdæk systemet virker lidt anderledes. F.eks er 15 × 6,00-6 en fælles størrelse. Det første tal før "x" angiver dækkets diameter, når den er oppustet og ikke under belastning. Tallet mellem "x" og "-" angiver dækkets bredde. Det endelige tal angiver randenes bredde. Bemærk at det sidste nummer er bredde, ikke diameter på fælgen. Dette er altid tilfældet med tre-tals dimensionering af dæk til det meste haveudstyr.

2. Vurdering af plæneklipperlag

Traktorplæneklippere bliver meget sjældent overbelastet, men et dæk med en højere bæreevne er også mere modstandsdygtig over for punkteringer, fordi dækket er tykkere og stærkere. Hvis din Traktorplæneklipper kører over ujævnt terræn med mange torne, eller hvis du bruger traktoren til arbejde end blot at slå græs med, så overvej at udskifte med et "B / 4-ply" -dæk i stedet for en "A / 2-ply" -værdi. Antallet af lag er altid stemplet på siden af ​​dækket. Der er kun to muligheder, A / 2-lags eller B / 4-lags i de fælles størrelser for plæneklipper.

3. Trækbehov

Der er tre primære klassifikationer af slidbanemønstertyper til plæneklippere: blandet græsdæk, knobby terrændæk eller ribbet dæk.

Blandet-type græsdæk er de mest almindelige og har normalt periferiske rækker af chevronformede slidbaner. Disse er designet til at give noget trækkraft på glat græs, mens de ikke graver op og beskadiger andet tørv. Hvis du erstatter ét dæk, kan du normalt finde et slidbanemønster, der er identisk, eller tæt på det samme mønster som på de resterende dæk. Et godt alsidigt tørvdæk er WDT P512A-dæk.

Knobby, terrængående slidbaner har typisk store slidbaner og dybere riller for at give større trækkraft på løst overflademateriale, såsom snavs, sand eller mudder. Disse dæk har nogle gange et sildebenet slidbanemønster, som slidbanen på en gård traktor. De har et højt hulrum (mellemrum blandt blokkene) for at evakuere snavs fra dækket. Hvis du bruger din traktor primært til bugsering eller arbejdspladser der på mudret veje uden klippeaggregatet, så er det bedste dæk måske en knobby, som WDT P328-dæk.

Ribbed dæk har rundtgående spor og lige ribber, der er enten flade eller lidt formet. Disse mønstre giver en vis lateral stabilitet så dækket kan holde sig glidende sidelæns, men er primært designet til at rulle let og holde sig i lang tid. Dog skal det siges, at de ikke giver så megen trækkraft som en turf eller knobby, terrængående dæk.

4. Pris

Der er en stor forskel i prisen på plæneklipperdæk. Dette skyldes forskellige mærkenavne, de tilhørende funktioner og fordele, og endda hvor de er fremstillet. Et par minutters online forskning vil klart vide dig hvad du skal forvente i forhold til dine forventninger og budget. Dette vil sandsynligvis også bestemme, om du vil købe et mærkevare nav, eller hvis et billigere dæk fremstill i Kina.  

Abonnér på nyhedsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter skal udfyldes
Kommentar blev sendt med succes

Tilbage til toppen