Valgte Filtre

205 55 R16 Vinterdæk til bil

Filtrer efter:

Åbne filtre

Index

Pris

til
kr.

Brandmærke


Vis alt

EU-mærkning

til

Sælger


Vis alt

Yderligere Muligheder

Gennemsnitlig testanmeldelse

til

Pris kategori


Det skal du vide om vinterdæk 205 55 r16

Om vinteren skifter vejrforholdene og dermed også vejforholdene meget hurtigt. Afgørende for vinterdækskvaliteten er god trækkraft på snedækkede og isdækkede veje. Før du skifter til nye 205 55 16 vinterdæk, bør du måle dækkets profildybde, i Danmark skal der mindst være 1.6 mm på dækket, eksperter anbefaler dog, at du ikke lader dækkets profil være mindre end 3 mm. Hvis det er tid til at finde nye vinterdæk, så kan du se dig omkring på nettet, hvor du ofte kan finde gode vinterdæk 205 55 r16 tilbud.

205 55 r16 vinterdæk – gummiblandingen er vigtig

For at tilbyde et godt vejgreb selv ved lave temperaturer, er vinterdæk 205 55 r16 lavet med en kulderesistent gummiblanding. Dette tillader dem at tilpasse sig perfekt til de forskellige vejoverflader. Gummiblandingen der bruges, er blødere end på sommerdæk, så vinterdækkene forbliver fleksible selv når det bliver meget koldt. Dette resulterer dog også i, at vinterdæk bliver slidt hurtigere end sommerdæk.

Gummiblandingen på de bedste vinterdæk er ikke kun perfekt til sne- og isdækkede overflader. De større riller i profilen og lamellerne, sikrer at dækkene bedre kan gribe fast i sneen. De store riller betyder også, at dækket bedre kan lede vandet ud til siderne af dækket, og på den måde kan der ikke så nemt opstå akvaplaning.

Der er ikke nogen lovgivning som siger at du skal benytte vinterdæk i Danmark, men du skal dog være klar over, at der er visse nabolande som har regler om vinterdæk. Blandt andet er det i Tyskland lovpligtigt at køre med vinterdæk om vinteren. Du skal også sørge for, at de dæk som du køber, er mærket med snefnugsymbolet. Du bør også sørge for at dækket har "M + S" symbolet, du skal dog være klar over at ændringer i lovgivningen betyder, at det ikke er nok med disse dæk, du skal have dæk som har et snefnug symbol.

Hvad betyder tallene på siden af 205 55 r16 vinterdæk?

Det første trecifrede nummer - i dette tilfælde "205" - angiver bredden på dækket i millimeter. Størrelsen måles altid på det bredeste punkt på det ubelastede bildæk. Derefter angiver det næste tal forholdet mellem højden på dækkets sidevæg og dækbredden - i dette tilfælde 55, dette angives som %, så i dette tilfælde er dækkets sidevæg 112,75 millimeter høj (205 millimeter * 55 procent). R betyder at det er et såkaldt radialt dæk, og 16 betyder at du kan benytte dette dæk på en fælg som er 16 tommer i diameter.

Køb vinterdæk 205 55 r16 online

Det er meget mere bekvemt at finde dine nye vinterdæk på nettet, dette er fordi du ofte finder meget bedre vinterdæk 205 55 r16 priser på nettet. Du finder også et meget bredere udvalg af dæk hvis du køber på nettet, dette er fordi online butikker ofte har et centrallager hvorfra de sender deres dæk.

Sammenligne op til 4 produkter:

af 184
se flere 20
af 184
Er en betalt reklame
Tilbage til toppen