Hvornår på året er det bedst at skifte olie?

Rutinemæssig vedligeholdelse er en af ​​de vigtigste ting at huske på, når det kommer til at holde køretøjet sikkert på vejen. At skifte olie er et kritisk element i din bils rutinemæssige vedligeholdelse. Ved at holde dig ajour med regelmæssige olieskift kan du nemmere sikre dig, at dit køretøj får et langt og sundt liv. Selvfølgelig, selvom du måske har indset, at olieskift er vigtigt, ved du så hvo r for? 

Hvorfor overhovedet skifte olien?

Olieskiftning spiller en central rolle i at holde din bils motor kørende. Dette faktum skyldes, at motoren i dit køretøj har mange bevægelige dele. Når din motor kører, bevæger dens dele og gnider sig mod hinanden. Denne bevægelse og kraft skaber varme, som kan forårsage skade, hvis den ikke er behandlet ordentligt. Olie smører din motor og absorberer varme, hvilket sikrer, at motorens indre dele arbejder i harmoni og undgår overophedning.

Desværre begynder olien i din motor over tid at bryde ned, hvilket reducerer dets evne til at smøre motordelene og absorbere varme. Det er derfor vigtigt at skifte motorolien, før den bliver helt nedbrudt og forårsager katastrofale motorproblemer.

Nu da du ved hvorfor , så er det på tide at finde ud af hvornår

Generelt anbefales det at få olien skiftet hver 5.000 til 10.000 km eller hver fjerde måned. Overholdelse af denne tidsplan hjælper dig med at holde din bil dens allerbedste form, samtidig med at du får lidt spillerum til at skifte olien på et tidspunkt, som passer dig bedst.

Kombiner rutinemæssig forårsvedligeholdelse med olieskift

Vinterkørsel kan tage hårdt på dit køretøj. Lave temperaturer, salt og tungt snefald er blot nogle få af de ting, der kan påvirke ydeevnen. Derfor er det vigtigt, når vinteren er ovre, at give dit køretøj en ny start så den er vel rustet til sommerbrug. Når du stopper ind i din lokale ekspert, kan vi planlægge en rutinemæssig og sæsonbetonet vedligeholdelse, som omfatter:

  • Inspektion af bælter og slanger
  • Inspektion af dine vinduesviskere
  • Tjek af styrken på ​dit batteri
  • Kontrol af dine kølevæskeniveauer
  • Testning af dit A / C-system
  • Kontrol af dit dæktræk
  • Og mere!

Derudover kan vi skifte motorolien, så den er frisk og klar til at holde bilen kørende hele sommeren lang!

Abonnér på nyhedsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter skal udfyldes
Kommentar blev sendt med succes

Tilbage til toppen