EU dæklabel

EU dæklabel blev lanceret den 1. november 2012 som et led i handlingsplanen for energieffektivitet. Nu skal bildæk være udstyret med dette mærke inden for den Europæisks Union og det informerer om brændstofforbruget, vådgreb og støjklassificering af hvert dæk. Vi har samlet alle de relevante oplysninger til dig.

Dette dæklabel er delt ind i tre forskellige kategorier, som vurderes separat.

1. Rullemodstand

Dækkets rullemodstand har en direkte indvirkning på din bils brændstofforbrug. Jo mindre rullemodstand, desto mindre brændstof bruges der. Den bedste vurdering i denne kategori er "A" med farven grøn, mens et rødt "G" er den værste vurdering. Bogstavet "D" bruges ikke. Fra A til G, øges forbruget med 0,1l for hvert bogstav med 100 km.

2. Vådgreb

Ved vådgreb vurderes bremselængden på våde veje. Vurderingen er fra et grønt "A" til et rødt "G". "D" og "G" bruges ikke på nuværende tidspunkt. Vurderingen er baseret på en hastighed på 80 km/t. Fra A til F, øges bremselængden ved hvert bogstav.

3. Rullestøj

Rullestøj er den støj, som et dæk producerer under kørsel. Den absolutte decibelværdi angives. Værdierne er inddelt i tre kategorier og vises ved sorte linjer til venstre for øret på illustrationen. Jo sortere linjerne er, desto højere er støjen fra dækket. Et vedvarende støjniveau på mere end 80 decibel kan føre til høreskader.

Tilbage til toppen